Eindgebruiker

We hebben een zeer succesvolle premiere van onze voorstelling Eindgebruiker gehad op Oerol festival 2019 op Terschelling. Heb je hem op Oerol gemist? kom dan kijken op een wel heel bijzondere vervolg-speellocatie: de Campus van Wageningen University & Research, waar de voorstelling 19, 20 en 21 September speelt als opening van het Wageningse theaterseizoen: kaartjes te boeken via Theater Junushoff.

Recensies van Eindgebruiker zijn te vinden op theaterkrant.nl en Dagblad van het Noorden

Je kunt ons nog helpen bij de tour! We hebben nog geld nodig om deze te kunnen realiseren. Je bepaalt zelf het bedrag dat je wilt bijdragen. Onder donateurs van €50,- en meer verloten wij 5 paar entreekaarten voor de voorstelling in Wageningen. Kun je dus ook nog iemand anders meenemen, wel zo gezellig toch?

Kunstenaarscollectief Waterlanders maakt met Eindgebruiker een locatievoorstelling over onze relatie met technologie. Het vuur dat nu bijna onzichtbaar is, maar dat we nog steeds meedragen in onze broekzakken, verbindt verleden, heden en toekomst en vormt de rode draad in de voorstelling. Het brandt – in onze mobieltjes, achter onze stopcontacten, onder onze motorkappen. Touchscreen swipen versus hands-on houthakken: de technologische omgeving van nu legt een laag van kunstmatigheid tussen ons, mensen en onze (natuurlijke) omgeving. Die laag willen wij onderzoeken en doorbreken om jou iets tastbaars te laten meemaken: een voorstelling om vast te pakken.

Eindgebruiker gaat in première op 15 juni op Oerol en is daarna te zien op locatie in september in Wageningen (in samenwerking met Wageningen Universiteit en Research en Theater Junushoff) en bij Festival Tuin der Lusten in december. De performers leiden je via onverharde paden langs de muzikale enscenering van hun zoektocht, om je aan het eind van de weg te verwarmen met een vurig betoog. Op reis door het landschap nemen de Waterlanders je mee door heden, verleden en toekomst van een veranderde wereld waarin zij met jou opnieuw een plek zoeken.

Steun je ons?
Technologie geeft ons meer persoonlijke vrijheid en macht, maar ook afhankelijkheid van spullen en elkaar. Technologie veroorzaakt uitputting van de aarde, maar biedt ook mogelijke oplossingen voor de menselijke invloed op milieu, klimaat en armoede. Hoe nemen we verantwoordelijkheid in een wereld waar steeds meer zaken uit de hand lopen?

De voorstelling is te zien:
14 t/m 23 juni 2019, Oerol, 10:30 uur en 14:30 uur, première op 15 juni (www.oerol.nl)
19 t/m 21 september 2019, Wageningen, kaarten vanaf 17 mei via Theater Junushoff (www.junushoff.nl)
De Tuin der Lusten,  12-14 dec 2019

foto’s van Moon Saris:

Reacties zijn gesloten.