Over ons

Waterlanders-naar-Frankrijk-webDe Waterlanders hebben elkaar meer dan vijftien jaar geleden gevonden in de catacomben van een verlaten zwembad in Wageningen. Sindsdien maken ze als collectief tot de verbeelding sprekende voorstellingen waarin de locatie een glansrol speelt. Ze speelden de afgelopen jaren op theaterfestivals in binnen- en buitenland.

Door het werken als collectief, vaak uitgebreid met musici en dansers, worden de voorstellingen een totaalkunstwerk waarin alles met elkaar en de met locatie vervlochten is. Performance, muziek en beeldende kunst smelten met de omgeving samen tot een totaalervaring. Bezoekers worden ondergedompeld in een mysterieus universum: po√ętisch, muzikaal en beeldend.

Vaak nemen ze het publiek mee op een tocht waarbij de plek op een avontuurlijke manier ervaren wordt. De aanwezige materialen en geschiedenis vormen de klei waarvan de voorstelling is geboetseerd. Een Waterlanders-voorstelling is een ode aan de plek.

Ons kernteam bestaat uit vier mensen:
Eric Langendoen (vormgever/beeldend kunstenaar),
Erik Woltmeijer (componist/muzikant) en
Remco de Kluizenaar (beeldend kunstenaar/muzikant),
Bart Heijnemans (zakelijk/productie).

We ontwikkelen kunstprojecten: in opdracht, op eigen initiatief en voor festivals. We maken voorstellingen, installaties, openingen, concerten, beelden, films, wandelingen; en dit rijtje wordt steeds langer.