KunstKruimels & CultuurCroutons

Wij gaan de uitdaging aan om binnen de geldende Corona-regels van eind 2020 – begin 2021 toch iets moois te maken voor Wageningen.

‘Kunst-Kruimels & Cultuur-Croutons’, noemen we de beeldende, theatrale of muzikale interventies die we in het centrum van de stad gaan uitvoeren. Daarbij gaan we ook een aantal leuke samenwerkingen aan met mede- makers uit het lokale ‘Kruimel- en Crouton’-circuit. Hieronder zijn een aantal onderdelen van het project als video te bekijken.

Er zijn voor dit project raamtekeningen gemaakt door kunstenaars Marieke Scheijgrond, Henk van Ruitenbeek, July Leesberg en Hanke Cannegieter. Deze waren te zien aan het Conventplein bij Unitas, aan het Salverdaplein bij Stadsbrouwerij Wageningen, aan de Hoogstraat bij Kado Lokaal en aan de Junusstraat bij Columbus.

Dat maakt dat er een rondje gewandeld kan worden (hou voldoende afstand) langs de kunstwerken die binnen KunstKruimels & CultuurCroutons zijn gerealiseerd. Daarbij horen ook nog de gedichten ‘Bericht op de grond’ en Bericht langs de dijk’ van Ivanka de Ruijter, rondom de kerk en onderlangs de Grebbedijk.

De werken en teksten zijn terug te zien in de video-installatie in de etalage van de Binnenstadswinkel op de hoek van de Markt en de Hoogstraat. De teksten zijn ook terug te lezen in het onderdeel ‘stadsdichter’ op de website van Cultuur in Wageningen.
Om de huidige werken te vinden, klik op de afbeelding hieronder of bekijk de gedetailleerde kaart.

No.0 Aankondiging
No.2 Waterbel
No.4 Bezemman
No.6 Ivanka de Ruijter – Bericht op de grond
No.7 Marieke Scheijgrond – Conventplein
No.8 Henk van Ruitenbeek – Salverdaplein
No.9 Ivanka de Ruijter – Bericht langs de dijk
No.10 July Leesberg – Hoogstraat
No.11 Hanke Cannegieter – Kerkstraat

Reacties zijn gesloten.