Serie HEG voorstellingen afgesloten met mooie finale, 28 sept

28 september 2014: laatste voorstelling HEG in Oosterbeek werd goed ontvangen.

28 september 2014: laatste voorstelling HEG in Oosterbeek werd goed ontvangen. Op de foto de plek van de eindscene met piano ontdaan van 76 onnodige toetsen.

 

Afgelopen weken speelden we 6x “HEG” in Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek. Zondag 28 sept 2014 speelden we nog één keer voor een volle bak ditconcert in drie delen in de drie mooiste plekken van de tuin. In de vijver klonken de fluiten en Harmonium dragend en sereen. Het was windstil en zonnig, de klarinet die rondliep buiten zicht, gaf een mooie indruk van de verborgen paden achter heggen. In het amfitheater namen mensen gretig een blinddoek van ons aan, om zichzelf tijdelijk het zicht te ontnemen en het ruimtelijke klankstuk te ervaren. Buiten de tuin op het fundament van een huis maakte het minimalistische pianostuk met weids uitzicht indruk. Met een steeds langere tussenpose tussen de noten werden oren steeds gevoeliger, nadat ze al gespitst waren door het geblinddoekte middendeel. Voor de één vielen de boventonen in de lange naklank van de piano snaren steeds meer op, voor de ander werd de omgeving met vallende kastanjes, vogels en voorbijcrossende motoren steeds meer een medemuzikant in de voorstelling, deel van het concert.
Muzikaal liep de voorstelling erg naar onze tevredenheid, wij en het publiek waren erg gefocussed en dat was te merken aan een lang applaus en de positieve reakties achteraf.
Een fijne afsluiter van een reeks van 6 voorstellingen HEG

Reacties zijn gesloten.