Burgemeester opent nieuwe broedplaats Waterlanders

Sinds februari zijn kunstenaarscollectief Waterlanders en de medegebruikers van hun oude ateliergebouw gevestigd in een nieuw pand. Hun nieuwe stek is een voormalig schoolgebouw aan de Nolensstraat, dat dankzij de inzet van gemeente Wageningen voorlopig deze nieuwe bestemming heeft gekregen. Met Stichting Broed- en Werkplaats beheren de Waterlanders het pand. Nadat alles (of in ieder geval het meeste) was uitgepakt en ingericht, werd het tijd voor de officiële opening. Die vond plaats op vrijdag 13 maart 2015.
Geert van Rumund opent Broedplaats Nolensstraat met verfbrander close foto Marjan Verloop web

Onder begeleiding van live muziek gaf burgemeester Geert van Rumund een stukje performancekunst ten beste. Hij was niet zomaar klaar met één druk op op de knop of één knip van een schaar, maar met een föhn om verf mee af te branden smolt hij een opening in een vel plastic dat voor de toegang tot het gebouw was gespannen.

Daarna was er een rondleiding voor de genodigden, waaronder de wethouders Michiel Uitdehaag en Lara de Brito en een aantal omwonenden, die zo konden kennismaken met hun nieuwe buren. De Waterlanders, July Leesberg, Marjan Verloop en Circus Poehaa vertelden in het kort over hun werk en hun nieuwe plannen die ze vanuit dit gebouw gaan realiseren. De middag werd afgesloten met lekkere hapjes en drankjes, verzorgd door Butifarra catering.

Reacties zijn gesloten.