Eindgebruiker

Kunstenaarscollectief Waterlanders heeft met Eindgebruiker een locatievoorstelling gemaakt over onze relatie met technologie. Het vuur dat nu bijna onzichtbaar is, maar dat we nog steeds meedragen in onze broekzakken, verbindt verleden, heden en toekomst en vormt de rode draad in de voorstelling. Het brandt – in onze mobieltjes, achter onze stopcontacten, onder onze motorkappen. Touchscreen swipen versus hands-on houthakken: de technologische omgeving van nu legt een laag van kunstmatigheid tussen ons, mensen en onze (natuurlijke) omgeving. Die laag onderzoeken en doorbreken zij om het publiek iets tastbaars te laten meemaken: een voorstelling om vast te pakken.

Recensies van Eindgebruiker zijn te vinden op theaterkrant.nl en Dagblad van het Noorden.

Eindgebruiker is muzikaal locatietheater, met inventief gebruik van materialen en poëtische beelden. Een voorstelling waarin de makers, met hun persoonlijke relatie met technologie als uitgangspunt, een scala aan inzichten met het publiek delen over de mens en de wereld waarin hij leeft.

Beginnend bij de Griekse mythe over Prometheus, die de mensen schiep en hen het vuur gaf, verkent de voorstelling de wereld van nu en de toekomsten die mogelijk zijn geworden door dit magische cadeau.

Eindgebruiker is kunstenaarscollectief Waterlanders’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Een reis langs beelden en ideeën waar men nog lang aan terug zal denken. Met humor en verbeelding worden de grote onderwerpen van deze tijd onder de loep genomen. Met het vuur als rode draad, en aan het einde een sprankje hoop voor de toekomst.

Eindgebruiker werd mede mogelijk gemaakt door:

Reacties zijn gesloten.