expositie 20 jaar Waterlanders

de wereld is het podium

Wagenings kunstenaarscollectief Waterlanders viert dit jaar haar 20e verjaardag. Dat doen we o.a. met deze tentoonstelling. Hier laten we zien hoe we vrijwel overal een podium vinden. We zijn gespecialiseerd in locatietheater en spelen op de gekste plekken. Van een bos, het strand, tot aan een fabriek of politiebureau. Ons publiek zit niet stil op een tribune, maar wandelt, fietst of peddelt letterlijk door onze verhalen. Zo is de omgeving deel van onze voorstelling, inclusief wind of regen, zon of sterren.

In deze expositie laten we een greep zien uit de ‘podia’ die we de afgelopen jaren hebben bespeeld. Als specialisten in het maken van voorstellingen en andere werken op locatie, beschouwen wij de hele wereld als een podium!

Er zijn installaties en rekwisieten te zien die we na al deze jaren nog bewaard hebben, met een korte uitleg over de context waarin ze zijn gebruikt. Er is een tijdlijn die een overzicht geeft van onze kunstprojecten en de periode waarin ze ontwikkeld werden, beginnend bij de ‘proto’-Waterlanders projecten in het voormalige sportfondsenbad en eindigend bij de projecten die dit jaar op stapel staan.

Reacties zijn gesloten.