GEHAKTDAG

kijkdoos gras koe WEBHet derde deel in wat een trilogie is geworden in opdracht van Vogelbescherming Nederland als onderdeel van Polderpracht. De voorgaande delen De Weide Wereld en Uw Kruidenrijk Kome focusten achtereenvolgens op de weidevogels en de boeren, het deel ‘GEHAKTDAG’ gaat in op de rol van de consument.

Kom Kunstshoppen en Gruttograaien nu het nog kan, want: OP IS OP!

Een favoriet onderwerp aan de lunchtafel van kunstenaarscollectief Waterlanders: hoe word je als consument belazerd of in de fuik van de commercie gelokt? Hoe maak je een keuze in het oerwoud van keurmerken? Koop je 100% Hollands, EKO, drie-sterren-beter-leven of Weidemelk met een vogelbeschermingslogo?

Door een pathologische achterdocht gedreven fileren de Waterlanders de opschriften van voedselverpakkingen, op zoek naar het landschap dat er achter verborgen ligt. Heb je als consument invloed op de wereld door wat je eet?

Breek daar je mooie hoofdje maar niet over, want Waterlanders staan dit jaar voor de 11de keer op Oerol en dat vieren we met jullie: het is 10 dagen lang knettergekke Gehaktdag in Bestedingscentrum ‘De Vrije Uitloop’!

Reacties zijn gesloten.