Staging Time – Museum Het Valkhof, Nijmegen

23 dec - 24 dec 2017 - 11:00-17:00. Staging Time – Museum Het Valkhof, Nijmegen, .

Waterlanders werken samen met Beeldend Danstheater Telder en Arnhemse Meisjes!

Telder-LAB: Staging Time

Dit najaar start Telder, samen meerdere musea en met kunstenaarscollectief Waterlanders en danscollectief Arnhemse Meisjes, het Telder-LAB. Dit eerste project is een pilot om meerdere onderzoeksgebieden te bekijken die interessant zijn in de veranderende wereld van musea. Het eerste waar we naar willen kijken is Tijd; ervaren we de Tijd in een museum anders dan daarbuiten? En waarom dan? En kunnen we daar gebruik van maken in onze haastige en drukke levens van de huidige Tijd?

Het Telder-LAB gaat dit vormgeven met een mobiel laboratorium, waar vanuit proefjes kunnen worden gedaan en performances in het nuseum kunnen worden bekenen. Telder gaat hiervoor gegevens verzamelen door in de herfstvakantie te kijken naar bezoekers van Museum Arnhem, het Kröller Müller Museum en Museum Het Valkhof, en hen vragen te stellen. De installatie blijft de hele kerstvakantie staan in Museum Het Valkhof, en op 5 dagen zullen er performances te zien zijn.

Speeltijden:
23 december 14:00, 15:30 (try outs)
24 december 11:30 (try-out), 14:00 première

Idee en uitvoering: Paula Walta (Telder), Eric Langendoen en Erik Woltmeijer (Waterlanders), Inbal Abir, Anna Fransen (tevens fotografie & film), Yeli Beurskens (De Arnhemse Meisjes) en medewerkers van de betrokken musea.