Ruïnes van de Toekomst

4 jun - 5 jun 2022 - 00:00-23:59. Ruïnes van de Toekomst, Waterloopbos, Voorsterweg 34, Marknesse, Nederland.

Kunstenaarscollectief Waterlanders gaat voor de volgende editie van het Land Art weekend Flevoland (4-5 juni 2022) een voorstelling maken rond het kunstwerk ‘Deltawerk//’ en de waterloopkundige modellen van het Waterloopbos. Bezoekers worden door de kunstenaars meegenomen op een route langs scènes, beelden en muziek.

Net als in het verleden zullen we in de toekomst, in de rivierdelta die we ons thuis noemen, ons steeds opnieuw moeten verhouden tot het water. Een uitwaaierende delta van mogelijke toekomsten ligt voor ons. Het heden sorteert al die mogelijkheden tot één werkelijkheid die vervolgens als een rivier richting het verleden wegstroomt.

De modellen in het waterloopkundig laboratorium waren een manier om een stukje stroomopwaarts te gaan, een kijkje te nemen in mogelijke toekomsten. Sommige werden werkelijkheid en andere raakten vergeten. Als dode rivierarmen liggen die toekomsten nu aan de rivier van het verleden. In het Waterloopbos zien wij daarvan de ruïnes nog liggen, als monumenten voor de vindingrijkheid van de mens en de veerkracht van de natuur.

De locatietheatermakers van Waterlanders stappen (figuurlijk) in hun kano’s en varen van het verleden naar de toekomst, filosoferend, met poëtische teksten en beelden. U kunt mee op deze theatrale tocht door de verbeeldingswereld van de Waterlanders waarin ze verschillende kunstvormen tot één geheel smeden