Nieuwsbrief: Veel Waterlanders tijdens Wageningse Cultuur Zomer

We zijn weer aan de bak! We hebben een vliegende start gemaakt met nieuwe KunstKruimels & CultuurCroutons, waarmee we de Wageningse Cultuur Zomer hebben geopend. (Twee keer!) Voor dit vervolg van het project KunstKruimels & CultuurCroutons, waarbinnen we eerder dit jaar corona-proof kunstprojecten uitvoerden, hebben we subsidie gekregen van het Fonds Podiumkunsten! Er staat nog dus meer te gebeuren deze zomer.
30 juni openden we met de KunstKruimel Carillon Conversatie, vanuit de toren van de Grote Kerk op de Markt in Wageningen. Beiaardier Boudewijn Zwart en saxofonist Hans Broekhuijsen speelden drie geïmproviseerde duetten na het luiden van tien, elf en twaalf uur. (zie hier een artikel in De Gelderlander) We hebben er een mooie videoregistratie van gemaakt, te zien op onze website en ons youtube-kanaal.
Vervolgens gingen we door naar de BBLTHK, waar de Wageningse Cultuur Zomer officieel werd geopend door de kersverse Wageningse burgemeester Floor Vermeulen, de nieuwe kinderburgemeester Seppe Meijer zu Schlochtern, wethouder van cultuur Anne Jansen en minister Ingrid van Engelshoven. Daar kregen ze door Waterlander Anna van Diepen een viertal rode balletjes aangeboden die, nadat ze een reis hadden gemaakt door de speciaal voor de gelegenheid gebouwde machine, resulteerden in een regen van rode balletjes. (zie hier een artikel van Omroep Gelderland) De boodschap: blijf je kunstenaars steunen, en zie hoeveel je daar voor terugkrijgt!
Vervolgens, op zaterdag 3 juli, maakte Jasper Hulshoff Pol deze raamtekening bij Theater Junushoff:
Bekijk de video van de raamtekening op onze website.
Op zaterdag 17 juli staan er twee Waterlanders-evenementen op stapel tijdens de Wageningse Cultuur Zomer:

  • ’s Avonds om 19:30, 20:30 en 21:30 treden we op bij Theater Junushoff met onze voorstelling Oorkest, voor het eerst in Wageningen te zien (en te horen). Je kunt hier reserveren voor de voorstelling op de site van Theater Junushoff.
  • ’s Middags in/uit de Grote Kerk op de markt in Wageningen is de KunstKruimel Koekoekskoor/Koekoekskerk te zien, uitgevoerd door leden van Musica Vocale en gasten. Gratis voor iedereen te beleven, zolang de geldende coronamaatregelen worden nageleefd door het publiek.
Verder heeft Eric de afgelopen tijd een reeks werken gemaakt voor de kunstroute van Hoogte 80, zijn we bezig met het ontwikkelen van een Buurtsafari in oktober, een voorstelling voor het Waterloopbos en een samenwerking met de Arnhemse Meisjes. Daarover hoor/lees je later meer!
Hartelijke groeten van Anna, Eric, Erik en Bart

Reacties zijn gesloten.