Drowning By Beauty

Op uitnodiging van het Groninger Museum hebben we de voorstelling Drowning By Beauty gemaakt, naar aanleiding van de expositie van het werk van de Engelse schilder John William Waterhouse in 2009. Hiervoor werkten we samen met choreograaf Ruud van der Kooij en dansers van Dansacademie Noord Nederland. De kostuums werden voor ons ontworpen door Leonie Koelemij en Marloes van Andel.

Het loopt over het algemeen noodlottig af voor de mannen die ten prooi vallen aan de fatale vrouwen op de schilderijen van Waterhouse. Op het doek wordt het moment afgebeeld waarop het net gebeurt of bijna gaat gebeuren.

Wij lieten in de voorstelling zien wat er voor en daarna gebeurt: de ‘verdrinking’. De voorstelling begon in de tentoonstellingsruimtes, waar de dansers tussen het publiek door bewogen. Ze maakten af en toe contact via hun handspiegels, waarbij ze fragmenten fluisterden uit po√ęzie waar Waterhouse sommige van zijn schilderijen op had gebaseerd. Daarna werd het publiek meegeleid naar de Coop-Himmelb(l)au zaal, waar de finale van het stuk werd uitgevoerd.

Voor de uitvoering tijdens festival De Tuin Der Lusten namen de dansers zelf de plaats in van de schilderijen.

Compositie: Erik Woltmeijer
Vormgeving, Lichtontwerp: Remco de Kluizenaar, Eric Langendoen
Kostuumontwerp: Marloes van Andel, Leonie Koelemij
Choreografie: Ruud van der Kooij, Manja de Zwart
Muzikanten: Daniel Brandl, Jan Weichsel
Dansers: Chanel Feikens, Selmar van Hinte, Lisa Michels, Larissa Miskotte, Marije Monsma, Anneloes Roffel, Kim Pool, Dianne Scholten, Lisanne van Sonsbeek, Rosie Zajac

Reacties zijn gesloten.