Op Het Balgenpad

op-pad-als-toeter1-web
Grote interactieve installatie met muziek voor op straat of plein.

Hieronder staan foto’s van het festival De Gevleugelde Stad in Ieper (B), waar we het Balgenpad (uit Tocht) in zijn nieuwe vorm voor het eerst hebben laten zien aan een groot publiek. Vele enthousiaste reacties, de foto’s spreken voor zich. We hebben ook veel aandacht van programmeurs gehad, waardoor we hopelijk vaker te zien zullen zijn.

Aan de balgen waren zelfgemaakte muziekinstrumenten vastgemaakt, die in speciaal vormgegeven statieven hingen. Na een rondje lopen (lopen= muziek maken) kon het publiek een bijdrage leveren door wat lucht in de grote blaas op het podium te pompen. Als die vol was, was het weer tijd voor een concert.

Met genoeg aanwezig publiek gaven we een concert, met de bezoekers als orkest op de balgen. Solisten Remco en Erik wisselden elkaar af om met het orkest een stukje Beethoven ten gehore te brengen. Het slotakkoord werd gegeven door de mensen die, met zo veel mogelijk tegelijk, op het juiste moment op de luchtzak gingen zitten. Daardoor weerklonk dan de grote hoorn die in de toren hing. (Ook zitten= muziek maken. ) ;-)

Vermoeid maar voldaan kijken we als de mannen van het Pneumatische Tonen Team (PTT) terug op een mooi en muzikaal paas-weekend.

Video

op-het-balgenpad

Reacties zijn gesloten.