Terug- en vooruit blikken

Daar is alweer bijna het einde van een jaar. Een jaar waarin Waterlanders 20 werden. Een jaar waarin we -ondanks corona- op best wat terug kunnen kijken. We hebben onlangs Buurtsafari Noordwest gespeeld. (link naar pagina met video) Het was weer een feest om een Wageningse wijk onder de loep te mogen nemen.

Tot en met de zomer hebben we KunstKruimels & CultuurCroutons gestrooid in de binnenstad. Er is hoog van de kerktoren geblazen, er is met zand op straat geschreven, gezongen met het Koekoekskoor, ge-kalk-tekend op winkelruiten… Bij de opening van de Wageningse Cultuurzomer hebben we minister Engelshoven van Cultuur persoonlijk een balletje aangeboden om in onze ballenmachine te gooien, wat een douche aan rode balletjes tot gevolg had. Onze voorstelling Oorkest hebben we tijdens de Wagenigse Cultuurzomer gespeeld bij Theater Junushoff.

En in het begin van het jaar hebben we in stilte toegekeken hoe Bericht Langs De Dijk verdronk, onder het ijs lag en weer boven kwam en hoe Bericht Op De Grond rond de kerk veel te langzaam wegsleet…

En nu staan we even stil, voor de toekomst weer begint. En het ziet er uit als een mooie toekomst! Begin dit jaar hopen we in de bibliotheek een expositie over twintig jaar Waterlanders te kunnen openen. In de lente zullen we tijdelijk onze intrek nemen in Theater Junushoff om de voorstelling Treedom for all te maken, waarin we de leefstijl van bomen als ideaal voor de mensheid aanprijzen. Ook reizen we af naar het Waterloopbos bij Marknesse om daar Ruïnes van de toekomst te maken, een voorstelling over stijgend water.

Wij hebben er zin in!

Nog een tip voor de kerstvakantie: Eric heeft in opdracht van De Tuin Der Lusten een kunstwandeling gemaakt, getiteld Wat ‘T is, op landgoed De Hooge Boekel in Enschede. Informatie vind je hier.

Reacties zijn gesloten.