The Waste Land

Het locatieproject The Waste Land was een werkplaatsproductie van het Oerolfestival 2005, “Eindeloze Deining”. De voorstelling werd een reis door het gedicht van T.S. Eliot, dat hij schreef in 1922. We werkten vanuit een eigen vertaling en we gebruikten fragmenten uit andere gedichten van Eliot.

Het persoonlijke verhaal dat hij in het gedicht vertelt was het uitgangspunt van het maakproces. Eliot herkent de wereld om zich heen niet meer, schoonheid beperkt zich tot de herinneringen aan zijn jeugd. Hij raakt steeds dieper in zichzelf verstrikt tot hij niet meer verder kan en besluit dan de confrontatie met zijn demonen aan te gaan. Als hij die bedwongen heeft kan hij weer in de realiteit, het hier-en-nu leven.

In deze voorstelling hebben we alle middelen ingezet om het publiek deel te laten worden van de voorstelling. We wilden de mensen bereiken op meer dan één niveau.

makers: Costiaan Mesu, Erik Woltmeijer, Eric Langendoen, Jori Hermsen, Thomas Koopmans, Hanna Jansen, Remco de Kluizenaar, Ilse Heus, Sikko Hoogstra

logo-2012-honingraat-kop-zw-web

Reacties zijn gesloten.