Nieuwe voorstelling: Eindgebruiker

We zijn hard aan het werk met het ontwikkelen en repeteren van onze nieuwe voorstelling, die binnenkort op Oerol in première gaat en ook in ons eigen Wageningen zal spelen in September.

Je kunt ons helpen! We hebben nog geld nodig om deze voorstelling te kunnen realiseren. Je bepaalt zelf het bedrag dat je wilt bijdragen. Onder donateurs van €50,- en meer verloten wij 5 paar entreekaarten voor de voorstelling in Wageningen. Kun je dus ook nog iemand anders meenemen, wel zo gezellig toch?

‘Eindgebruiker’ gaat in première op 15 juni op Oerol en is daarna te zien op locatie in september in Wageningen (in samenwerking met Wageningen Universiteit en Research en Theater Junushoff) en bij Festival De Tuin der Lusten in december. De performers leiden je via onverharde paden langs de muzikale enscenering van hun zoektocht, om je aan het eind van de weg te verwarmen met een vurig betoog. Op reis door het landschap nemen de Waterlanders je mee door heden, verleden en toekomst van een veranderde wereld waarin zij met jou opnieuw een plek zoeken.

Kunstenaarscollectief Waterlanders maakt met Eindgebruiker een locatievoorstelling over onze relatie met technologie. Het vuur dat nu bijna onzichtbaar is, maar dat we nog steeds meedragen in onze broekzakken, verbindt verleden, heden en toekomst en vormt de rode draad in de voorstelling. Het brandt – in onze mobieltjes, achter onze stopcontacten, onder onze motorkappen. Touchscreen swipen versus hands-on houthakken: de technologische omgeving van nu legt een laag van kunstmatigheid tussen ons, mensen en onze (natuurlijke) omgeving. Die laag willen wij onderzoeken en doorbreken om jou iets tastbaars te laten meemaken: een voorstelling om vast te pakken.

Steun je ons?
Technologie geeft ons meer persoonlijke vrijheid en macht, maar ook afhankelijkheid van spullen en elkaar. Technologie veroorzaakt uitputting van de aarde, maar biedt ook mogelijke oplossingen voor de menselijke invloed op milieu, klimaat en armoede. Hoe nemen we verantwoordelijkheid in een wereld waar steeds meer zaken uit de hand lopen?

De voorstelling is te zien:
14 t/m 23 juni 2019, Oerol, 10:30 uur en 14:30 uur, première op 15 juni (www.oerol.nl)
19 t/m 21 september 2019, Wageningen, kaarten vanaf 17 mei via Theater Junushoff (www.junushoff.nl)
november 2019, De Tuin der Lusten, Wintertuin, Overijssel, data volgen

Reacties zijn gesloten.