Laatste voorstelling 2018, de grootste ooit

gemaal met vissen grafischVoor het laatste project van dit jaar hebben we ons verdiept in het ontstaan van het landschap van Noord-Nederland, de dynamiek van land en water, landaanwinning door de eeuwen heen, lokale verhalen en de levenscyclus van de paling.

Na een vol zomer/nazomerseizoen waarin we veel in het buitenland zijn geweest, zijn we nu ver weg in eigen land aan het werk, in het noorden van Friesland.

We gaan in opdracht van Wetterskip Fryslân, It Fryske Gea en gemeente Ferweradiel het project Vijfhuizen ‘Fan swiet nei sâlt’ openen met een voorstelling.

Een heleboel lokale groepen hebben we bereid gevonden om met ons samen te werken aan deze voorstelling rond het gemaal in de zeedijk. Het project Vijfhuizen, waarvan het gemaal een onderdeel is, heeft al geruime tijd de aandacht van bewoners uit de omgeving getrokken.

Wat het aantal mensen betreft die in de voorbereiding en uitvoering meedoen aan deze locatievoorstelling is dit de grootste die we ooit gemaakt hebben.

We werken in dit project samen met:
Gonny Gaakeer, Hans Broekhuijsen, Anna Fransen, Nienke Rullmann, Brassband De Eendracht, Popkoor Mingeling, Drumband De Eendracht, Basisschool It Fundamint, Toanielferiening Marrum e.o., Brandweer Hallum, Jelle Bijlsma BV, Jansma Drachten BV, PALS vof, Sense of Place.

Kijk hier voor tijd en plaats.

Reacties zijn gesloten.