Waterlanders in 2017

We zijn alweer tweeënhalve maand bezig in 2017, na een druk jaar waarin we tot de laatste dag voor de kerstvakantie nog hard aan het werk waren. Het project ‘Game On’ is nu afgerond. Over de resultaten hebben we tijdens een ‘Inspiratiedag’ van gedachten gewisseld met professionals uit de verschillende werkvelden waar het project aan raakte. Één van de resultaten van het project was ‘WEB’, waarvan hier een impressie te zien is.

Ondertussen hebben we niet stilgezeten, er staat weer heel wat op stapel.

2018
In februari zijn we een week op Terschelling in residentie geweest om na te denken over een nieuw project voor 2018. Wat vinden we belangrijk, wat willen we graag doen en vertellen? Het onderwerp waar we op uitkwamen is onze relatie (als mens / als mensheid) met technologie. Het is fascinerend: we dragen het meest geavanceerde staaltje technologie in onze broekzak, maar wie weet nog hoe het werkt? Als het ’t ineens niet meer doet is een smartphone minder nuttig dan een vuistbijl. Hoe zit het met de meest basale technologische kennis die we nodig hebben om te overleven? Wie beheerst nog de kennis om vuur te maken, dat ongeveer de basis is van alle ingewikkelder technologieën? Deze vragen zetten ons aan tot verder onderzoek van deze intieme relatie.

2017
Ons voorjaar ziet er als volgt uit:

  • op 1 april staat onze Grote Grutto (Uw Kruidenrijk Kome) in het bos tijdens de Fjoertoer op Terschelling.
  • 13 mei is weer een Buurtsafari in de wijk De Nude in Wageningen.
  • 1 juni bouwen wij een machine voor de afsluiting van het Techniektoernooi in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
  • 9 t/m 18 juni staan we op Oerol met GEHAKTDAG, voor de derde keer in opdracht van Vogelbescherming Nederland.
  • 15 juli spelen we Oorkest tijdens het festival Theater op ’t Zand, in natuurgebied het Kootwijkerzand bij Kootwijk.
  • Reacties zijn gesloten.